Het belang van een Responsive Web Design voor kleinere bedrijven

Responsive Web Design Er worden sprongen gemaakt in de website technologie. Grote bedrijven hebben soms moeite om hun website up-to-date te houden en hun online activiteiten te beheren, laat staan de kleinere ondernemingen. Vaak zijn de kosten voor een degelijke website voor een grote onderneming hetzelfde als voor een veel kleinere onderneming.

 

Het lijkt onmogelijk om als kleinere onderneming te concurreren op dit vlak. Maar in het kader van stilstand is achteruitgang, is het noodzakelijk om bij te blijven op ten minste de grote technische ontwikkelingen. Een technische ontwikkeling die eigenlijk geen enkele onderneming kan missen is, een Responsive Web Design. Een design dat ervoor zorgt dat je website op alle soorten apparaten, goed leesbaar is (smartphone, tablets, ipad). Maar waarom is dit dan zo belangrijk?

Waarom Responsive Web Design

Een gebruiker hoeft niet langs allemaal menu’s en andere informatie te scrollen voordat hij of zij bij de gevraagde informatie komt. Een website kan op verschillende manieren geladen worden, afhankelijk van het gebruikte toestel. 

Alles wat jouw website te bieden heeft moet ook op mobiele apparatuur te zien zijn. En het is ook handig dat de gebruiksvriendelijkheid van je website ook op andere apparaten werkt. Een responsive web design zorgt hiervoor. Als je een goed responsive web design hebt vergroot je de toegankelijkheid van jouw bedrijf. Mensen hebben niet altijd een desktop computer in de buurt maar hun smartphone hebben ze altijd op zak! Of je klanten nou andere bedrijven zijn of consumenten, responsive web design vergroot het bezoekersaantal van je website.

 

3  voordelen van een Responsive Web Design

1. Responsive Web Design websites zijn vloeibaar. Dat betekent dat de inhoud over het scherm ‘vloeit’.  De plaatjes en de tekst gedeeltes passen zich automatisch aan, aan de grootte van het scherm. Zonder uit vorm te raken. Deze vloeibaarheid van responsive websites zorgt voor een goede weergave, op welk scherm dan ook!

 

2. Mensen zijn tegenwoordig altijd onderweg. Responsive web design past zich aan het drukke schema van een professional aan die snel je website bezoekt als hij in de lift staat. En aan de student die misschien meer tijd heeft om je website te bekijken, op bijvoorbeeld zijn laptop. Er hoeft niet gescrolld, vergroot of verkleind te worden door de gebruikers die je website vanaf hun favoriete apparaat bezoeken. Aankopen gaan makkelijker, contact wordt eerder opgenomen!

 

3. De voordelen van een enkele website die aan de behoeftes van alle apparaten voldoet, ten opzichte van twee verschillende websites, zijn opvallend te noemen. Eén website is goedkoper dan twee websites, klinkt logisch maar als je in ogenschouw houdt dat een website up-to-date moet worden gehouden, aangepast moet worden en onderhouden wordt, dan snapt iedereen dat de besparingen zienderogen toenemen.

 

3.1. Twee websites hebben ook twee verschillende domeinnamen die je bezoekers moeten onthouden. Dat kan verwarrend werken en ervoor zorgen dat je bezoekers bij de concurrentie gaan kijken.

 

3.2 Websites met Responsive web design, gebruiken de zoekmachine optimalisatie (S.E.O.) en andere online advertentie middelen, om je klanten naar  één website te leiden, welk apparaat er ook gebruikt wordt. Als je twee websites hebt, mis je dus de mensen die via een mobiel apparaat naar jouw product of dienst op zoek zijn.

 

Meer en meer mensen gebruiken meerdere apparaten voor hun online zoektocht en om hun informatie op te halen, en steeds meer mensen maken ook beslissingen van uit bijvoorbeeld hun smartphone. Webwinkels verwerken steeds meer aankopen die vanaf mobiele apparaten komen en iedereen bekijkt zo’n beetje zijn email op een mobiel apparaat. As je een online nieuwsbrief de deur uit doet, zorg dan dat deze verwijst naar een Responsive Web Design zodat mensen gemakkelijk de inhoud kunnen lezen!

 

Basis Reclame levert WordPress websites met een Responsive Web Design. Bekijk hier wat een Responsive website voor jouw onderneming kost. Basis Reclame is er voor kleinere ondernemingen en levert betaalbare websites die je bezoekers opleveren.

 [mc4wp_form]

wordpress-e-book

 

2 Responses to Het belang van een Responsive Web Design voor kleinere bedrijven

  1. Informatief blog! Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten voor hun zoektochten inderdaad. Uitonderzoek bleek zelfs dat men verwacht dat het aantal mobiele gebruikers het aantal desktop gebruikers dit jaar nog voorbij gaat. Zoals jij al aangeeft is responsive webdesign hierbij van essentieel belang. Zelf heb ik laatst een complete website laten maken, inclusief responsive webdesign, en dit bevalt echt super! Het ziet er niet alleen mooi uit maar werkt ook nog eens heel makkelijk.

    Beantwoorden
    • Dank je Alysia, als je WordPress als tool gebruikt bij het maken van je website kan je gemakkelijk je website “responsive” maken. Een aantal aanpassingen aan je css is in de meeste gevallen al genoeg.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-29412531-1