Website verbeteren

10 manieren hoe jij je website kunt verbeteren!

Vorig jaar heb ik dit bericht al eens gepost op de website www.startmetgemak.nu.  Maar het kan zeker geen kwaad om dit bericht nog eens onder de aandacht te brengen. Dus, wil je een betere website maar weet je niet waar je moet beginnen? Vraag je je af wat er nou precies mis mee is of denk je dat je het zelf niet aan kunt?

 

Veel website eigenaren denken dat een compleet nieuwe website de beste oplossing is. In sommige gevallen klopt dat maar zeker niet altijd! Ben jij een beetje handig met het aanpassen van jouw website? Lees dan onderstaande tips en doe er je voordeel mee!

 

website verbeteren

1. Herstructureer het menu

 

Heb jij 12 keuze menu’s onder elke menu knop op je navigatiebalk? Probeer het eens wat netter in te delen met minder keuzes, misschien kun je een aantal submenu’s samenvoegen.  Elke keer op de terug knop drukken is vermoeiend.. Daarbij zorgt een nette structuur voor een prettige  bezoekerservaring!

 

2. Zet een ‘Call To Action’ button op elke pagina van jouw website

 

Bezoekers willen eigenlijk niet nadenken als ze aan het browsen zijn. Er moet op elke pagina een knop zijn die ze naar de volgende stap leidt. Of het een instructievideo is, een hyperlink of het bestellen van jouw e-book, ze willen dat jij ze naar de volgende stap leidt. Het is aan jou om die weg uit te stippelen en ze uit te laten komen bij de actie knop die jou geld oplevert!

 

3. Zet je telefoonnummer op je website

 

Elke website moet een telefoonnummer hebben. Vaak zie je dat die ergens weggestopt zit onder een contactpagina, een grote vergissing! Bezoekers gaan soms alleen naar jouw website om je telefoonnummer te vinden, zorg dan ook dat ze die gelijk zien! Rechts bovenaan is het meest gangbare maar in de footer kan ook. Waar je hem ook hebt staan, zorg dat hij goed te zien is op elke pagina!

 

4. Zorg dat je website volgens de huisstijl is ontworpen

 

Upload je alleen jouw logo? Of heb je goed nagedacht over het design? Het helpt om de kleuren en de lettertypes van jouw merk in de site te verwerken. Als mensen op je site zijn geweest herkennen ze je sneller als ze je ergens anders tegenkomen!

 

5. Vermeld je openingstijden

 

Stel: je hebt een restaurant. De meeste mensen zullen reserveren via je website. Dan willen ze weten dat als ze rond 20.00 uur komen, de keuken nog niet gesloten is! Soms hebben klanten haast, die willen alleen weten of je open bent zodat ze direct kunnen komen. Als jouw concurrent wél openingstijden vermeld en jij doet dat niet, dan weet jij nu waar je klant heen gaat..! Vermeld ze dus!

 

6. Gebruik plaatjes

 

Bezoekers kijken liever naar plaatjes dan dat ze lappen tekst moeten lezen. Vaak lezen ze pas als de plaatjes bevallen! Maak dus foto’s van je producten, je diensten, je personeel in actie en je afgeleverde werk en plaats dit het liefst zo groot mogelijk op je website!

 

7. Maak je website mobiel vriendelijk

 

Maar liefst 58% van de Nederlanders gebruikt een smartphone. Het is daarom logisch dat een groot deel van je bezoekers je website via een heel klein schermpje bezoekt. Navigeren is dan erg lastig. Zorg dat hij daarvoor is geoptimaliseerd! Er zijn veel manieren om dit te bereiken. Mocht je er niet uit komen, vraag het dan je webdesigner!

 

8. Laat de afleiders achterwege

 

Muziekjes, rare geluidjes, flash bewerkingen.. Allemaal leuk voor jezelf, maar dit zijn allemaal afleiders. De kans dat bezoekers het waarderen is veel kleiner dan andersom! Dus weg met die onzin en wel direct!

 

9. Word sociaal

 

Tegenwoordig lijkt het alsof de hele wereld sociaal aan het netwerken is. Ben je er nog niet in gehopt? Start dan nu een facebookpagina of twitteraccount en onderzoek hoe het werkt. Word meester in deze vorm van sociaal netwerken en stap dan over op het volgende!

 

10. Wat is het ‘doel’ van jouw website?

 

Dit is het allerbelangrijkste van jouw website. Wat is het doel van jouw website en wat moet jouw website doen? Zoek deze twee zaken uit en pas de website hier op aan. Verwijder pagina’s of plaats extra pagina’s. Herstructureer je site en maak een nieuwe landingspagina. Maak van je doel je prioriteit. Deel dit met je team, zodat zij weten welke kant je op wilt en misschien kunnen zij dan nog waardevolle zaken toevoegen.

 

Er zijn meerdere redenen om je site naar immense hoogte te doen stijgen. Hier heb je er een aantal om je op gang te brengen. Zoek er een aantal uit en werk die uit –of laat een ontwikkelaar het voor je doen.

 

One Response to Website verbeteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-29412531-1