AVG 25 mei!

AVG 25 mei. Heeft u een website? Dan is 25 mei 2018 een belangrijke datum! 

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Wat betekent dat voor website-eigenaren

SSL certificaat

Veel websites hebben een contactformulier. De persoonsgegevens die hier worden ingevuld dienen veilig verwerkt te worden. Dit kan met een beveiligde verbinding. Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen de server en bezoeker. Die zorgt ervoor dat alleen de zender en de ontvanger bij de informatie kunnen door een extra gecodeerde beveiliging. Zie het als een kluis waarvan de sleutel alleen door de zender en de ontvanger beheerd wordt. Een SSL certificaat kenmerkt zich door een groen slotje vooraan in de adresbalk van de website. 

Bijkomend voordeel: de bezoeker is zich nu bewust van de veilige verbinding en zal eerder contact opnemen! Daarnaast kondigt Google aan dat ze eigenlijk alleen nog maar websites willen indexeren wanneer deze een veilige verbinding hebben.

Trackingcodes anonimiseren

Wij leveren websites in WordPress. We installeren daar desgewenst regelmatig Google Analytics op. Deze code meet het bezoekersgedrag op een website. Maak je ook gebruik van Google Analytics? Dan is het vanaf 25 mei verplicht om een aantal wijzigingen aan te brengen waardoor de tracking wordt geanonimiseerd. De resultaten worden dan niet meer gelinkt aan personen of IP adressen.

Basisreclame levert SSL certificaten

Aangezien Basisreclame leverancier is van hostingpakketten en websites, ligt het voor de hand dat wij ook jouw SSL certificaat leveren (mocht je deze nog niet hebben!). Heb je jouw WordPress website elders laten maken? Geen probleem, met een aantal simpele handelingen kunnen wij ook dan, een SSL certificaat op de website plaatsen.

Wij helpen je graag je website veilig en AVG-proof te maken. Neem contact met ons op.


Bedrijfsnaam

Contactpersoon

Onderwerp

Uw bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-29412531-1